IP CCTV sistemleri, kamera yerleştirme esnekliği ve bir binanın, kampüsün, vb. Mevcut BT yerel alan ağına gözetlenmesinin teorik kolaylığı gibi birçok iyi nedenden ötürü birçok video gözetim alanına hâkim olmaya başladı. Açıkçası, mevcut bir BT ağına CCTV dahil etmenin pratikliği ve / veya önerilebilirliği konusunda farklı bakış açıları vardır, ancak CCTV’nin hem ortalama hem de en yüksek iletim gereksinimlerine izin verilmesi nedeniyle başarıyla gerçekleştirilebilir. Tipik olarak, kontrol odasında görülen video görüntü kalitesi nadiren iyi tasarlanmış analog sistemlerinkine yaklaşır,

çünkü: Temel kamera optiği, sensör ve analog işleme bazen yetersiz

Video kodlayıcı (kamera içinde veya harici) ve yazılım kod çözücüsü yüksek kalitede değil İletim hızı ağın biraz nefes almasını sağlamak için tıkanmıştır, bu tipik olarak gürültü, tıkanıklık, azaltılmış çerçeve hızları ve aşırı gecikme ile sonuçlanır.

Tüm bu sorunlar sistem satıcıları tarafından ele alınmakta, böylece ağın yüksek kaliteli ekipman ve yazılım için gereken artan veri hızlarını karşılaması koşuluyla mükemmel kalitenin mümkün olması sağlanmıştır. Standart Tanımlı (SD) video için bu, 10Mbps tepe veya daha büyük olan ortalama 0.3 ila 1.0Mbps olabilir. Bununla birlikte, megapiksel kameralar, bazı türler için ortalama 5 ila 10 Mbps hızında bu artışı önemli ölçüde artırabilir. Çoğu ağ kamera veya kodlayıcıdan 100 Mbps hızında çalışacak ve doğrudan merkezi ekipman odasında bulunan bir anahtara veya o anahtara bir omurga ağı üzerinden beslenecektir. Bu omurga bazen 100 Mbps olacaktır ancak daha genel olarak Şekil 2’de gösterilen yedekli halka ağı gibi Gigabit Ethernet olacaktır. Açıkçası, herhangi bir ağda desteklenebilen megapiksel kameraların sayısı, standart kameralarla mümkün olandan çok daha az olacaktır. Alternatif olarak, daha büyük ağların 10 Gb / sn omurga teknolojisine doğru ilerlemesi gerekebilir.

Maalesef, çoğu omurga ağı, gerçekten de o kadar da iyi olmayan MM fiber kullanıyor. Daha önce de belirtildiği gibi, kullanılan fiber, son 20 yılda, orijinal 50/125 tasarımından 62.5 / 125’e ve 50/125’e geri döndü:

Eski fiberlerin çoğu, eski FDDI spesifikasyonunu (token ring tabanlı omurga ağları için eski bir standart olan Fiber Dağıtılmış Veri Arayüzü) karşılamak üzere sağlanmıştır ve genellikle OM1 olarak bilinir. Bu, 62.5 / 125um’dur ve fiber bant genişliği bakımından, yani 160MHz.km @ 850nm ve 500MHz.km @ 1300nm açısından ciddi sınırlamalara sahiptir. Hızlı Ethernet’i birkaç kilometreden fazla kullanıyorsanız bu iyi bir işlem ancak Gigabit hızına sahip olduğunuzda biraz titrek görünmeye başlar ve bir kez 10Gbps konuştuğumuzda gerçekten problemlidir. OM2, OM3 ve şimdi OM4 50 / 125um elyafları, VCSEL ışık kaynakları kullanıldığında 850nm’deki performansı iyileştirmek için geliştirilmiştir ve bunlar yüzlerce ila birkaç yüz metreden 1G ve 10G çalışmasına olanak sağlar. Ağlar binaların dışına çıktığında hala biraz kısıtlayıcı. Çok modlu fiber üzerinden 1300nm’de çalışma bazen gereklidir, örneğin SM odaklı ekipman kullanırken ve güvenilir çalışmayı sağlamak için biraz özen gerekir. Teknik köşede, bu gibi durumlarda ortaya çıkabilecek bazı sorunları ve bunun sonucunda Mode Conditioning Patchcords (MCP) ihtiyacını ele aldık. Tabii ki, MM liflerinin sınırlamalarına diğer çözüm, sadece onları tekli mod elyafı ve tekli mod ekipmanı ile değiştirmektir. Bu, ağ omurga kablolarınızla temas etmeden nesilden nesile teknolojiye sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Aslında, altyapınızın herhangi bir yükseltme işlemine ihtiyaç duymayacağından emin olmak için, APC teknolojisinin size sağladığı tüm avantajlarla birlikte yeni SM fiberinize de APC (Açılı Fiziksel Kontak) konektörleri takın. Technote’de “Optik konnektörlerin seçimi”, farklı konnektör tipleri ve özellikleri ile ilgili bazı ayrıntılara giriyor.

Görüşme Başlat
Yardımcı olabilir miyim?
Alarm 35 Güvenlik Sistemleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?